OVER ONS

IJzersterke tankbouwer.
50 jaar vakkennis en vakmanschap.

Solid for Liquid

Arma Tankbouw heeft een rijke historie en een aansprekende staat van dienst. Wij zijn gevestigd onder de rook van Rotterdam, in een pand met moderne faciliteiten, waar 3D engineering en computergestuurde plaatbewerking onderdeel van zijn.

Onze organisatie is ingericht op het werken conform tankbouwnormen en -richtlijnen. En vanzelfsprekend zijn wij ISO9001 en VCA** gecertificeerd en hebben wij EEMUA Tank Integrity Assessors in dienst.

Onze joint venture Armakon Civiel, een samenwerking met aannemer Gebr. De Koning, stelt ons in staat u optimaal te bedienen met het realiseren en renoveren van tankfundaties en tankputten en het vijzelen van bestaande opslagtanks.

Wij zijn een klantgerichte specialist,
altijd gericht op de beste oplossing.

Onze geschiedenis

Arma Tankbouw is opgericht in 1974 als productietak van een handelsbedrijf. Het toen nog geheten Arma Tank- en Apparatenbouw vestigde zich in Dordrecht.

In 1997 volgde een verhuizing naar Vlaardingen en sinds 1999 opereren wij na een management buy-out geheel zelfstandig in de markt.

Door specialisatie in verticale opslagtanks werd in 2003 de term ‘apparatenbouw’ uit de bedrijfsnaam geschrapt. Vanuit dit beleid heeft Arma Tankbouw op ambitieuze en succesvolle wijze een sterke positie verworven.

Sinds 2005 is Arma Tankbouw gevestigd in een nieuw pand op het industrieterrein Nieuwland in Alblasserdam.

In 2013 werd de joint venture Armakon Civiel opgericht, een bundeling van de expertise van Arma Tankbouw en aannemingsbedrijf Gebr. De Koning die mooi aansluit op de marktvraag.

In 2019 hebben we de Arma Tankyard te Hendrik-Ido-Ambacht in gebruik genomen. Deze nieuwe vestiging op een watergebonden locatie met eigen kade richt zich volledig op de bouw van kant-en-klaar aan te leveren opslagtanks. Hierdoor zijn we voor shop fabricated tanks niet langer aangewezen op gehuurde locaties.

Om verder door te kunnen groeien is in 2023 een volledige upgrade van ons kantoor te Alblasserdam uitgevoerd inclusief forse inpandige uitbreiding van het vloeroppervlak, zowel op de begane grond als de verdiepingsvloer.

ARMA TANKBOUW, EEN INNOVATIEVE TANKBOUWER

Onze kernactiviteiten

NIEUWBOUW

TER PLAATSE EN KANT-EN-KLAAR

Engineering en productie van verticale stalen opslagtanks. Bouw op locatie of aanlevering over water. Veelal volgens EN 14015, API 650 of PED.

ONDERHOUD

REPARATIE EN MODIFICATIE

Ruime ervaring met reparatie en herstel van opslagtanks. En met de ombouw van bestaande tankconstructies voor nieuwe toepassingen.

CIVIEL

IN-HOUSE TOTAALOPLOSSING

Ontwerp, bouw en renovatie van tankfundaties en tankputten vanuit onze civiele joint venture. Met een eigen vijzelvloot voor het vijzelen van tanks.